Skaparkurser 2023

Vi arbetar i chamotterad stengodskeramik som är ett stabilt och formstarkt material.  Keramiken bränns två gånger. Först en gång på 950 grader i en bränning som kallas skröjbränning. Sist glaseras era alster och de bränns i en högre temperatur på cirka 1250 grader. Glasyren smälter ut och godset blir hårt och blankt. 

En kurs inbegriper porslinslera som är ett tunnare men lika hållbart material. Porslinsleran glaseras med genomskinlig glasyr direkt och bränns i en hög temperatur. Bruksföremål av porslinslera passar bäst att ha inomhus.

VAR? Alla kurser bedrivs hemma hos mig i centrala Haninge. Mer info om parkering mm kommer per mail när det närmar sig ditt kursdatum.  

NÄR?  Alla workshops pågår i ca 3 timmar. På vardagskvällar startar de kl 17.00- 20.00 och på helger startar de kl 10.00 och pågår i tre timmar med paus för fika. (10.00-13.00)

HUR? Du har oömma kläder, ett bra förkläde och klär dig för att kunna vara ute under den varma säsongen.  Jag bjuder på fika. Hör av dig om du har en allergi.

Pris:  950 kr
I priset ingår fika, lera, hantering av dina alster,  bränning/ar och glasyrer. Du kan hämta dina saker hos mig efter två veckor. 

♥  TRÄDGÅRDSKERAMIK Söndag 7/5 kl 10.00-13.00
Denna kurs är utomhus i mitt växthus. Vi skapar snygga saker att ha på pinne, fågelbad eller olika trädgårdsdekorationer.

Max deltagare 8 personer/kurs. Perfekt present att ge bort som present eller en kul aktivitet att göra med sitt (vuxna) barn eller respektive. Att skapa med händerna är det bästa som finns! 

Maila mig om du vill boka en plats på en kurs! Först till kvarn...

Välkomna! 
Helena Gustafsson
info@caradonna.se 

För inspiration och om du är nyfiken på vad jag och mina kursdeltagare gör i keramik: