BALKONGER

 

 

 

BALKONGDESIGN

Det är roligt men utmanande att hitta lösningar för små begränsade ytor. Många funktioners skall in på en liten yta. Kanske är det därför som många lätt fastnar i vad man kan göra med sin balkong eller uteplats? 

Jag älskar att planera och strukturera, hitta kreativa lösningar, arbeta med höjd och smarta förvaringslösningar. Jag väljer möbler, kuddar, krukor och växter med omsorg. Hittar nya möjligheter och skapar en härlig miljö anpassad just för dig! En snygg balkong höjer dessutom värdet vid din lägenhetsvisning.  Alltså kan det vara en bra idé att anlita mig! 

2020 vann jag Sollidenpriset för min visningsbalkong jag designat inspirerat av Derek Jarmans trädgård Prospect cottage i Kent. Det var ett fint erkännande och något som jag är väldigt stolt över. Dessutom var det en härlig tid att få hänga lite bakom kulisserna på Solliden och inspireras av alla de andra duktiga tävlande. 

Min balkong bestod av svart målat plank med klargula detaljer i fönster och frösådd svartöga, platsbyggda odlingslådor, stensatt yta med plantering i rutor och en stor soffa med en smart ryggdel att plantera i. Växterna hade jag drivit upp själv, plockat på mina föräldrars trädgård på Öland eller köpt på den lokala blomsterhandeln i Borgholm. De mysiga stolarna är från Eco furn och dekorationerna i corten är från  Stålhetta samt Stubbviken. En del dekorationer i balkongen hade jag fyndat på loppis, en del hade jag drejat och en del hade jag hittat i pappas gamla lada. Känslan blev helt magisk och jag älskar hur miljön smälte ihop till ett riktigt schysst ställe att hänga på. Flera gånger hittade jag publik som stigit in och slagit sig ner och satt och pratade. Bästa betyget! 

Caradonna trädgårdsarkitekt balkong öland design trädgårdsarkitekt