TRÄDGÅRDSDESIGN

Trädgårdsdesign innefattar många olika saker, allt ifrån grundläggande planering av trädgårdens rum, vilka växter som skall vara var och hur många, vart trädgårdsgången eller växthuset skall vara och i vilket väderstreck din uteplats bör vara. Eftersom naturen är nyckfull och föränderlig ändras förutsättningarna i din trädgård snabbt över årstiderna. Dina egna behov förändras och intresse samt ekonomi är viktiga faktorer att ta ställning till när man har en trädgård.

Trädgårdsdesign är en nödvändig början för att skapa en vacker, funktionell och lättskött trädgård. Jag hjälper dig att lägga grunden för en fin trädgård där du sedan har möjligheter att njuta och umgås i många år framöver. Tillsammans skapar vi en tydlig röd tråd och ser till att din trädgård blir precis så härlig som du vill att den skall vara!

Varför ska du anlita en trädgårdsdesigner?

  • Du är nybliven husägare och vet inte vilken ände i trädgården du skall börja med.
  • Du saknar kunskap om perenner, buskar, träd och trädgårdsanläggning och behöver hjälp med planeringen så att det blir rätt direkt!
  • Du behöver hjälp att se potentialen i din trädgård och på så sätt få fler funktioner och fler rum.
  • Du har idéer som du vill förverkliga – men tiden räcker inte tid.
  • Du vill skapa en trädgård som inte bara är vacker utan även är lättskött.
  • Du vill ha en annorlunda, häftig lösning med snygga materialval och en tydlig wow-effekt.
  • Du vill undvika onödiga och dyra misstag. Att välja är svårt, särskilt när det kostar pengar att göra fel gång på gång. Jag hjälper er med rätt växt på rätt plats.
  • Du behöver skapa en plan - Det är lätt att det blir övermäktigt och svårt att börja. Låt mig börja med en grundplan och ta en bit i taget.
  • Du vill öka fastighetens värde - En fint anlagd trädgård ökar fastighetens värde och där räknar du hem vinsten vid eventuell försäljning på sikt.
  • Du skall sälja ditt hus och vill maximera försäljningspriset genom att planera upp och styla din trädgård så att de fina delarna verkligen lyfts fram.

Anlita en trädgårdsdesigner - hur går det till?

Du kan välja att börja i en mindre skala med en del av tomten eller som de flesta väljer att göra, ta ett helhetsgrepp på hela trädgården. För att din egen trädgårdsdesign skall passa dig så behöver vi börja med ett möte där jag lyssnar in hur du ser på förvandlingen av din trädgård och det gör vi på plats i din trädgård. Inför vårt första möte får ni en checklista som skall fyllas i. Jag vill också att ni tar fram en skalenlig situationsplan på er tomt. Den kan ni få av kommunen om ni inte redan har en hemma.

Vid vårt första möte (ca.1h) arbetar vi oss genom era önskemål och behov samt tittar på er trädgårds stil och vad som passar till ert läge och till ert hus. Mötet sammanställs sedan i bilder och i skalenligt ritade ritningar och levereras till er både digitalt och i pappersformat. Avstämningar sker löpande. Vi går igenom ritningarna tillsammans på ett andra möte eller över telefon. Större ändringar på ritningarna diskuteras och hanteras som ett tillägg.

Visste du att...

Den som till en början kanske inte var så intresserad av att påta i trädgården gärna väljer att fortsätta sätta sin personliga prägel på sin trädgård. När det faktiskt finns en tanke och en bra grund så är det lätt att fortsätta. Hos många personer, som har en väldigt intensiv vardag, är trädgården ett perfekt ställe att hitta ny energi och tänka. Ladda batterierna- hemma i dina gröna rum!