TJÄNSTER

 

Hos Caradonna Trädgårdsdesign kan du får hjälp med det mesta inom trädgård – allt ifrån tips och idéer till en färdig trädgård. Läs mer nedan om vilka olika typer av tjänster jag erbjuder.

Dina förutsättningar är helt unika. Ju mer du förbereder dig innan vårt första besök- desto bättre!

En trädgårdsritning är ett bra underlag oavsett om du sedan vill göra förändringarna själv, eller leja ut det till en anläggare som gör de tyngsta bitarna, gör jag en design som är passande utifrån ditt hus och din egen trädgårds stil och krav på funktioner.

För många är en trädgårdsförvandling en process som går över fler år medan andra vill få det gjort direkt när ändå maskiner finns på plats i samband med ett husbygge. Oavsett så är det bra att ha underlaget på plats.

För många känns det bäst att jag först kommer ut på en trädgårdsrådgivning och sedan tar fram en offert på de delar som ni önskar.

På den här sidan har jag försökt specificera vad som ingår i de paket som jag erbjuder. Priserna nedan är bara indikationer på vad det kostar. 

Trädgårds-rådgivning

Du kan alltid kontakta mig för rådgivning om din trädgård eller för en blivande trädgård. Jag kommer gärna ut till dig och ger dig råd!

Känner du att du efter vårt möte vill gå vidare med Trädgårdsdesign BAS eller TOTAL bjuder jag på denna rådgivning.

Pris 3.400 kr inkl. moms

Lilla Toscana

Skapa en italiensk trädgård- hemma! Jag besöker din trädgård och skissar på ett förslag till hur just en utvald del av din trädgård kan bli lite mer italiensk. Du får en designad ritning, materialval av rustik karaktär, växtlista med medelhavslika växter anpassade till vårt nordiska klimat och en skötselplan.

Bra presenttips för den som fyller jämt!
Pris 4.900 kr inkl. moms

TRÄDGÅRDSDESIGN GRUND

Trädgårdsdesign GRUND är en bra början till förändring av din trädgård och för många räcker detta. Jag ritar en skalenlig ritning där du ser hur trädgården kan planeras med, funktioner, planteringar, träd, uteplatser, gångar, häckar och plank etc. Det blir en grundstruktur av din trädgård som du kommer långt med. Här har du själv kunskapen kring material- och växtval och kompletterar med detta själv efter hand. En handfull karaktärsväxter specificerar jag dock om du så önskar.

Resultatet presenteras med bilder och en skalenlig handritad / datorritad Illustrationsplan.

Pris: från ca. 14 500 kr inkl. moms beroende på tomtens storlek och komplexitet.

TRÄDGÅRDSDESIGN TOTAL

Här får du ett komplett designförslag som ger din trädgård "det där lilla extra". För dig som vill göra det enkelt för dig erbjuder jag Trädgårdsdesign TOTAL som ger dig utöver allt som ingår i Trädgårdsdesign GRUND dessutom

en illustrationsritning som skall vara så pass detaljerad att du kan sätta denna i händerna på en anläggare.
materialval för hårdgjorda ytor.
växtval som passar för er jord, ert läge, er ambition och er trädgårds stil i en vacker komposition som har värden året runt.
växtlista med växtsorter och antal plantor samt en planteringsplan.

Pris: från ca. 19 000 kr inkl. moms

beroende på tomtens storlek och komplexitet samt dina önskemål.

3D-VY

Ibland kan det vara svårt att se slutresultatet på en ritning sedd ovanifrån. Du kanske har planer på en uteplats i kvällssolen men är osäker på hur skuggorna från träd och hus faller olika tider på dagen, eller var du lämpligast placerar poolen med tanke på höjdskillnader. Med hjälp av en 3D ritning klarnra detta ofta.

Pris enl. offert

BELYSNINGSPLAN

Att ljussätta sin trädgård på ett proffsigt sätt kräver både erfarenhet och ett tränat öga. Att förstärka det som är vackert, använda rätt färgtemperatur och snygga armaturer som passar in i miljön är viktigt. Att få in belysning i sin trädgård förhöjer trädgårdens uttryck även under dygnets mörkets timmar, vilket ju är ganska många under vinterhalvåret. Det förhöjer stämningen och karaktären men ger även trygghet. Jag ger dig tips och ideer och erbjuder ritningar av detta samt vägledning inför inköp av dessa produkter.

Ska du precis anlägga din nya trädgård? Tänk på att planera in rätt belysning redan från början!

Pris enl. offert

SKÖTSELPLAN

Jag erbjuder även skötselplaner som beskriver det som behöver göras i er trädgård under årets gång. I skötselplanen får du tips och råd om hur du ska ta hand om din trädgård och dina nya växter på bästa sätt under årets alla månader. En ovärderlig hjälp om du inte är så van vid trädgårdsskötsel och vill att din trädgård ska få bästa möjliga omvårdnad och utveckling. Jag erbjuder också beskärningshjälp om ni så önskar.

Pris enl. offert

RESKOSTNADER

Resor inom två mils radie från Haninge ingår i priset. Vid resor därutöver tillkommer milkostnad och timdebitering med 50 kr/mil.

ARBETSGÅNG

Arbetsgången är densamma för både Trädgårdsdesign GRUND och Trädgårdsdesign TOTAL. Inför vårt första möte får ni en checklista som skall fyllas i. Vi vill också att ni tar fram en skalenlig situationsplan på er tomt. (Ni kan oftast få en sådan av kommunen). Vid vårt första möte (ca.1h) arbetar vi oss genom era önskemål och behov samt tittar på er trädgårds stil och vad som passar till ert läge och till ert hus. Mötet sammanställs sedan i bilder och i skalenligt ritade ritningar och levereras till er både digitalt och i pappersformat. Avstämningar sker löpande. Vi går igenom ritningarna tillsammans på ett andra möte eller över telefon. Större ändringar på ritningarna diskuteras och hanteras som ett tillägg.

Föreläsningar & Workshop

Jag erbjuder följande föreläsningar med tillhörande bildspel och resetips i de fall det är aktuellt:

  • Bodnant Garden i England
  • Berömda trädgårdar i Toscana
  • Designa din egen trädgård
  • Ljussätt din trädgård
  • Gjut i betong

Pris enl. offert